Våra bolag

 Index Companies Hexa Cables

 

”Med världsunik kompetens inom fiber och en gedigen produktportfölj har vi kapacitet att möta marknadens växande behov av fiberutbyggnad”

Håkan Bäckström, VD Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB

 

Hexatronic Cables & Interconnect Systems är en systemleverantör som utvecklar, tillverkar, marknadsför och tillhandahåller service inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag. Hexatronic C & I har egen produktion av fiberkabel, dukt, kopparkabel samt installationsmaterial. Företaget har sitt ursprung i Ericssons fiberkabelverksamhet i Hudiksvall. Våra produkter utvecklas och tillverkas av svenska specialister med mångårig erfarenhet och unik kompetens inom fiberoptik. I produktportföljen ingår bland annat de branschledande varumärkena Ribbonet® och Micronet.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.com 

 

 

 

Hexatronic Logo Network Solutions

”Vårt erbjudande bygger på ett nära samarbete med våra kunder och partners, som tillsammans med vår kunskapsnivå och breda portfölj ger oss styrkan att guida våra kunder från tidig idé till färdig lösning."

Magnus Angermund, VD Hexatronic Network Solutions

 

Kärnan i Hexatronic Network Solutions är ett starkt team med teknisk kunskap, marknadskunskap, produktinnovation och kundsupport. Vårt mål är att positionera oss som en viktig och stark partner för våra kunder och vi arbetar hårt för att hålla våra löften. De fyra affärsområdena inom Hexatronic Network Solutions är Fiber Optics, Connecting Hardware, Active Network och Industry.

  

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.se 

 

 

 

Logga Bolag Proximion

 

“Vår unika teknik gör att vi kan erbjuda dispersionskompensatorer och produkter för optisk nätverksmonitorering med extremt hög prestanda, vilket stärker våra kunders konkurrenskraft.”

Martin Åberg, VD Proximion AB

 

Proximion utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer högteknologiska produkter för fiberoptisk kommunikation. Produkterna baseras på Fiber Bragg-Gitter (FBG) och används för att effektivisera dataöverföring på längre avstånd i fibernät. Tillverkning av produkterna sker i Proximions högteknologiska anläggning i Kista. Bland kunderna återfinns 7 av de 10 största leverantörerna av produkter för fibernät.

 

Läs mer på företagets webbsida: proximion.com

 

 

 

 

 Index Companies TD Fiberoptik

 

“TD Fiberoptik har 30 års erfarenhet i branschen och har en gedigen kunskap i tillverkning av passiva fiberoptiska produkter. Tillverkning, lager och försäljning, allt samlat under ett tak."

Anders Tessmann VD, TD Fiberoptik

 

TD Fiberoptik har sedan 1985 tillverkat och sålt fiberoptiska produkter. Med egen produktion skräddarsys fiberoptiska lösningar som till exempel prefabricerade ODF:er, mångfiberkablage och industriella applikationer så som försvar eller gruvindustri. TD Fiberoptik utvecklar sina egna produkter och är godkända av bland andra Skanova/TeliaSonera Sverige och Stokab. Lagerhållning och tillverkning med egen produktion finns i Örebro. TD Fiberoptik erbjuder även utbildningar inom fiberoptik samt fibersvetsar från Fujikura och mätinstrument från EXFO.

  

Läs mer på företagets webbsida: tdfiberoptik.se

 

 

 

Hexatronic AS

 

“Tack vare Hexatronics breda utbud kan vi leverera smarta helhetslösningar anpassade efter våra kunders behov."

Thomas Anderssen, VD, Hexatronic AS

 

Hexatronic AS erbjuder helhetslösningar inom fiberoptik. Vi har över 50 års erfarenhet inom branschen och vårt fokusområde är främst FTTH och Telekom. Vi kan erbjuda kundanpassade produkter och systemlösningar från alla bolag inom Hexatronic Group, men även utbildning inom fiberoptik, såväl praktisk som teoretisk.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.no

 

 

Hexatronic Tagline UK RGB

 

“Vårt breda produktutbud gör att vi kan erbjuda marknaden ett av de mest kompletta och innovativa passiva fiberoptiska systemen inom FTTH-marknaden."

Matt Taylor, VD, Hexatronic UK Ltd.

  

Hexatronic UK har sitt ursprung i OpticReach och utvecklar, tillverkar och distribuerar innovativa lösningar och komponenter för telekomnät, främst inom passiv fiberoptisk infrastruktur. Med egen produktion och kundanpassad produktutveckling är de en av marknadens mest innovativa aktörer.

  

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.co.uk

 

 

 

 Hexatronic Logo2013 Tagline New Zealand RGB

 

”Vår verksamhet baseras på långa kundrelationer. Vi förstår våra kunders utmaningar och använder vår breda portfolio av innovativa produkter och lösningar för att bygga smarta och kostnadseffektiva lösningar. Med expertkunskap inom fiber har vi kapacitet att möte marknadens växande behov av fiberutbyggnad i New Zeeland och utomlands.”

John Witkowski, CEO, Hexatronic New Zealand Ltd

 

Hexatronic New Zealand levererar pålitliga, högkvalitativa och passiva fiberoptiska systemlösningar. I företagets egen produktionsenhet i Wellington tillverkas duktsystem och kundanpassade produkter.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.nz

 

 

 

 Iftac

 

"Den starka underliggande tillväxten inom fiberoptiska transmissionssystem skapar stor efterfrågan och behov av utbildade installatörer, projektörer och projektledare, vilket marknaden idag har svårt att möta."

Karin Nygård-Skalman, VD, Iftac AB

 

Iftac är ett IT- och telekominriktat utbildningsföretag. Deras utbildningsprogram bygger på dokumenterad kunskap och forskning framsprunget ur långsiktigt samarbete med starka partners.

  

Läs mer på företagets webbsida: iftac.se

 

 

 

 ICT logo

 

”Marknadens ökade krav på kvalitet och leveranssäkerhet driver behovet av utbildning. Vi ser en ökad efterfrågan hos både stora och små aktörer att kompetenssäkra sina organisationer för att stärka konkurrensförmågan."

Erik de Pablos, VD, ICT Education AB

 

ICT Education bedriver utbildningsverksamhet inom det fiberoptiska området. ICT Education har utbildat personal under många år över hela världen och erbjuder en komplett kedja av kompetens inom fiberbaserade nätverksprojekt.

 

Läs mer på företagets webbsida: icteducation.se

 

  

 

 Hexatronic Invest

 

Hexatronic Invest äger och förvaltar aktier i vissa av koncernens utländska dotterbolag.