Hexatronic flyttas upp till Nasdaqs Mid Cap-segment

20 dec 2017

 Hexatronic Advances To 1200X628

 

Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) flyttas till Nasdaq Stockholms segment Mid Cap den 2 januari 2018.

 

Hexatronic noterades på Small Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm den 18 december 2015. Sedan 2013 har den årliga försäljningstillväxten varit över 30% med en genomsnittlig EBITDA-marginal på ca 10%. Under det tredje kvartalet 2017 var försäljningstillväxten 34% med en EBITDA-marginal på 11,6%.

 

 Förflyttningen från Small Cap-segmentet sker till följd av Nasdaqs årliga genomgång av genomsnittliga börsvärden inom de nordiska marknadssegmenten. I Mid Cap-segmentet ingår bolag med ett börsvärde mellan 150 MEUR och 1 000 MEUR.

 

”Vi är glada och stolta över vårt resultat sedan noteringen på Nasdaq Stockholm. Vi har gjort viktiga framsteg och fått ökad uppmärksamhet från både kunder och investerare. Antalet aktieägare och aktiernas likviditet har ökat avsevärt och vi ser ett stort intresse från institutionella investerare på global nivå. Genom att avancera till Mid Cap blir vi mer synliga och får större möjligheter att skapa långsiktiga band med aktiemarknaden.” säger Henrik Larsson Lyon, Hexatronics vd.

 

 

Göteborg 20 december 2017

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

 

Vid eventuella frågor kontakta:

 

• Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

 

Hexatronic Group AB (publ)är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet™, Drytech™, Lightmate®, FibreHub™, Matrix, Viper, Stingray och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

 


< Tillbaka