Hexatronic tar över verksamheten för fiberkabel- och duktverksamhet på Nya Zeeland av Ericsson

01 jul 2016

Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) har idag, den 1 juli  2016, tagit över verksamheten från Ericsson avseende tillverkning av duktsystem samt försäljning av fiberkabel i Wellington, Nya Zeeland. Samtliga 19 tidigare Ericssonanställda har accepterat en ny anställning och kommer fortsätta att utveckla och driva verksamheten vidare lokalt på Nya Zeeland. 

  

Läs pressmeddelande

 

 

 The whole team Hexatronic NZ

Hela personalteamet på Hexatronic NZ Ltd gör tummen upp.

 

First Customer PO received for Hexatronic NZ 

Första ordern för Hexatronic NZ Ltd. Från Vänster; John Witkowski, CEO Hexatronic New Zealand Ltd, Thorv Rozing – Production Supervisor, Phil Jones - GM Program & Ops

 

 

Hexatronic har för avsikt att långsiktigt driva och vidareutveckla den befintliga fiberkabel- och duktverksamheten på Nya Zeeland. Förvärvet, som offentliggjordes i slutet av maj, har skett i form av en rörelseöverlåtelse från Ericsson till Hexatronic New Zealand Ltd.

 

För Hexatronic är produkt- och systemlösningar inom passiv fiberoptisk infrastruktur kärnverksamhet, och bolaget har för avsikt att fortsätta att introducera samtliga delar inom de välkända och redan etablerade systemlösningarna Ribbonet och Micronet  på den Nya Zeeländska marknaden.

 

Hexatronic har inför övertagande säkrat samtliga tidigare kundavtal från Ericsson och har även avtalat om en förlängning av det mest väsentliga kundavtalet, som står för en mycket stor del av verksamhetens intäkter. Verksamheten kommer att drivas som ett självständigt bolag inom koncernen med fullt ansvar för hela värdekedjan från försäljning till leverans och eftermarknad.

 

”Samtliga kunder och medarbetare är mycket positiva till förändringen och det har varit viktigt för dem att Hexatronic kommer att fortsätta att utveckla verksamheten och våra kundrelationer i Nya Zeeland”, säger John Witkowski, VD Hexatronic New Zealand Ltd (f.d. General Manager för fiber- och duktverksamheten i Ericsson NZ).  

 

  

Wellington, Nya Zeeland 1 juli 2016.

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

 

 

 


< Tillbaka