Hexatronic tecknar strategiskt avtal med KCOM värt upp till 40 MSEK

12 maj 2020

Hexatronic Fb Twitter Linkedin Kcom

Avtalet omfattar leverans av passiva fiberoptiska lösningar för utbyggnad av fibernätverk i Storbritannien. KCOM är ett av  Storbritanniens äldsta och mest innovativa telekomföretag. ”Vi är stolta över att ha blivit huvudleverantör till KCOM i deras expansion av fiberbredbandsnät. Partnerskap med KCOM är en viktig milstolpe för Hexatronic och bidrar till att stärka vår position betydligt inom den snabbt växande brittiska marknaden”, säger Henrik Larsson Lyon, VD på Hexatronic Group.

 

Hexatronic UK Ltd., ett helägt dotterbolag till Hexatronic Group AB, har undertecknat ett avtal med KCOM Group Ltd. som omfattar leverans av passiva fiberoptiska lösningar, inklusive fiberoptiska kablar, mikrokablar och connectivity produkter, dvs. Hexatronics systemlösning Matrix. KCOM kommer att använda utrustningen i samband med att företaget bygger ut sina fibernätverk i Storbritannien.

 

Avtalet löper under tre år och Hexatronic UK blir huvudleverantör av passiva fiberoptiska lösningar. Det ungefärliga värdet för Hexatronic är 40 MSEK.

 

Läs pressmeddelande

 

“Som ett av Storbritanniens äldsta och mest innovativa telekomföretag fokuserar vi på att utöka vårt FTTP-nätverk.  KCOM hade det första digitala nätverket i EU, den första interaktiva TV-tjänsten i Storbritannien och nu är vi först med ett heltäckande fibernät”, säger Dale Raneberg, VD på KCOM.

 

"En annan strategisk arkitektur är viktigt för att vi ska kunna utöka vårt FTTP-nätverk till områden där vi inte har något befintligt nätverk. Hexatronic-teamet har visat utmärkt produktkunskap och insikt för att tillhandahålla lösningar inom connectivity som hjälper oss att nå vårt mål att koppla fler till vårt prisbelönta fibernät.

 

Vi är övertygade om att Hexatronics partnerskapsstrategi, engagemang och eftermarknadsservice kommer göra att både detta och framtida projekt kommer att bli framgångsrika ", säger Tim Shaw CTO på KCOM.

 

”Vi är stolta över att ha blivit huvudleverantör till KCOM i deras expansion av fiberbredbandsnät. Vi har under lång tid arbetat nära KCOM för att uppfinna och designa om våra lösningar för att förbättra deras framtida fiberinfrastruktur. KCOM är en etablerad kvalitetsleverantör av kommunikationstjänster som inte bara slutförde utrullningen av fibernät till cirka 200 000 fastigheter förra året utan också erkändes som ledande inom bredbandsförsörjning av både kommunikationsindustrin och Europeiska kommissionen.

 

Detta partnerskap med KCOM är en viktig milstolpe för Hexatronic och bidrar till att stärka vår position betydligt inom den snabbt växande brittiska marknaden”, säger Henrik Larsson Lyon, VD på Hexatronic Group.

 

Göteborg 12 maj 2020

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

 

 

Vid eventuella frågor kontakta:

Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

 

KCOM är en av de längst etablerade leverantörerna av kommunikationstjänster i Storbritannien. De ansluter både företag och privatkunder och investerar i bättre digitala lösningar för alla. KCOMs fibernät har gjort Hull till Storbritanniens snabbaste bredbandsstad med genomsnittliga nedladdningshastigheter på 131 Mbps. KCOM ägs av Macquarie European Infrastructure Fund 6, en investeringsfond som förvaltas av Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA är världens största infrastrukturförvaltare - samarbetar med klienter, regeringar och samhällen för att finansiera, hantera och utveckla vägar, flygplatser, hamnar, allmännyttiga tjänster, energi och telekommunikationsinfrastruktur. www.kcomgroupltd.com.

 

Hexatronic Group AB (publ)är en koncern som utvecklar, producerar marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet™, Drytech™, Lightmate®, FibreHub™, Matrix, Viper, Stingray, Raptor, InOne och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

 

 

 


< Tillbaka