Hexatronic tillträder tidigare offentliggjort förvärv av Blue Diamond Industries

02 jan 2018

Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) har idag, den 2 januari 2018, tillträtt det tidigare offentliggjorda förvärvet av Blue Diamond Industries LLC (”BDI”) med säte i Lexington, USA. BDI tillverkar High Density Polyethylene (HDPE) rör och dukt för telekommunikations- och kraftmarknaden.

 

 FB Twitter Linkedin BDI

 

Förvärvet stärker betydligt Hexatronics närvaro på den nordamerikanska marknaden. Verksamheten kommer att drivas som ett självständigt bolag inom koncernen med fullt ansvar för hela värdekedjan från försäljning till leverans och eftermarknad.

Förvärvet, som offentliggjordes den 4 december 2017, har skett i form av en aktieöverlåtelse från säljarna som utgör BDI:s ledningsgrupp. BDI konsolideras i Hexatronickoncernen från och med den 2 januari 2018.

 

I samband med förvärvet har bolaget säkrat långfristig finansiering via Danske Bank.

Läs pressrelease

 

Lexington, USA, 2 januari 2018

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

 

Vid eventuella frågor kontakta:

 

• Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

 

 

Hexatronic Group AB (publ)är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet™, Drytech™, Lightmate®, FibreHub™, Matrix, Viper, Stingray , och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.


< Tillbaka