Våra bolag

 Index Companies Hexa Cables

 

”Med världsunik kompetens inom fiber och en gedigen produktportfölj har vi kapacitet att möta marknadens växande behov av fiberutbyggnad”

Håkan Bäckström, VD Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB

 

Hexatronic Cables & Interconnect Systems är en systemleverantör som utvecklar, tillverkar, marknadsför och tillhandahåller service inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag. Hexatronic C & I har egen produktion av fiberkabel, dukt, kopparkabel samt installationsmaterial. Företaget har sitt ursprung i Ericssons fiberkabelverksamhet i Hudiksvall. Våra produkter utvecklas och tillverkas av svenska specialister med mångårig erfarenhet och unik kompetens inom fiberoptik. I produktportföljen ingår bland annat de branschledande varumärkena Ribbonet® och Micronet.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.com 

 

 

 

 

 

Logga Bolag Proximion

 

“Vår unika teknik gör att vi kan erbjuda dispersionskompensatorer och produkter för optisk nätverksmonitorering med extremt hög prestanda, vilket stärker våra kunders konkurrenskraft.”

Johan Pejnefors, VD Proximion AB

 

Proximion utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer högteknologiska produkter för fiberoptisk kommunikation. Produkterna baseras på Fiber Bragg-Gitter (FBG) och används för att effektivisera dataöverföring på längre avstånd i fibernät. Tillverkning av produkterna sker i Proximions högteknologiska anläggning i Kista. Bland kunderna återfinns 7 av de 10 största leverantörerna av produkter för fibernät.

 

Läs mer på företagets webbsida: proximion.com

 

 

 

 

 Hexatronic Fiberoptic

 

“Hexatronic Fiberoptic har 30 års erfarenhet i branschen och har en gedigen kunskap i tillverkning av passiva fiberoptiska produkter. Tillverkning, lager och försäljning, allt samlat under ett tak."

Anders Tessmann VD, Hexatronic Fiberoptic

 

Hexatronic Fiberoptic har sedan 1985 tillverkat och sålt fiberoptiska produkter. Med egen produktion skräddarsys fiberoptiska lösningar som till exempel prefabricerade ODF:er, mångfiberkablage och industriella applikationer så som försvar eller gruvindustri. Hexatronic Fiberoptic utvecklar sina egna produkter och är godkända av bland andra Skanova/TeliaSonera Sverige och Stokab. Lagerhållning och tillverkning med egen produktion finns i Örebro. Hexatronic Fiberoptic erbjuder även utbildningar inom fiberoptik samt fibersvetsar från Fujikura och mätinstrument från EXFO. 

Med egen konstruktionsavdelning för mekanik och plast har bolaget även etablerat sig som en framgångsrik OEM leverantör till flera av våra svenska internationella bolag inom bl a telecom.

 

  

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.se

 

 

 

Hexatronic AS

 

“Tack vare Hexatronics breda utbud kan vi leverera smarta helhetslösningar anpassade efter våra kunders behov."

Thomas Anderssen, VD, Hexatronic AS

 

Hexatronic AS erbjuder helhetslösningar inom fiberoptik. Vi har över 50 års erfarenhet inom branschen och vårt fokusområde är främst FTTH och Telekom. Vi kan erbjuda kundanpassade produkter och systemlösningar från alla bolag inom Hexatronic Group, men även utbildning inom fiberoptik, såväl praktisk som teoretisk.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.no

 

 

Hexatronic Tagline UK RGB

 

“Vårt breda produktutbud gör att vi kan erbjuda marknaden ett av de mest kompletta och innovativa passiva fiberoptiska systemen inom FTTH-marknaden."

Matt Taylor, VD, Hexatronic UK Ltd.

  

Hexatronic UK har sitt ursprung i OpticReach och utvecklar, tillverkar och distribuerar innovativa lösningar och komponenter för telekomnät, främst inom passiv fiberoptisk infrastruktur. Med egen produktion och kundanpassad produktutveckling är de en av marknadens mest innovativa aktörer.

  

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.co.uk

 

 

 

 Hexatronic Logo2013 Tagline New Zealand RGB

 

”Vår verksamhet baseras på långa kundrelationer. Vi förstår våra kunders utmaningar och använder vår breda portfolio av innovativa produkter och lösningar för att bygga smarta och kostnadseffektiva lösningar. Med expertkunskap inom fiber har vi kapacitet att möte marknadens växande behov av fiberutbyggnad i New Zeeland och utomlands.”

John Witkowski, CEO, Hexatronic New Zealand Ltd

 

Hexatronic New Zealand levererar pålitliga, högkvalitativa och passiva fiberoptiska systemlösningar. I företagets egen produktionsenhet i Wellington tillverkas duktsystem och kundanpassade produkter.

 

Läs mer på företagets webbsida: hexatronic.nz

 

 

hexatronic north america

 

"Tillsammans med vår utmärkta portfölj av fiberoptiska produkter har vi kapacitet, kunskap och erfarenhet att erbjuda lösningar som levererar den bästa totala ägandekostnaden, för både CAPEX och OPEX."

Per-Anders Eriksson, VD, Hexatronic US Inc. 

 

Hexatronic North America marknadsför och tillhandahåller Hexatronics systemlösningar för fiberutbyggnad till våra kunder inom som primärt utgörs av telekom- och installationsbolag. Vi erbjuder Hexatronickoncernens lösningar som tillsammans med den samlade kunskapen och erfarenheten från den svenska marknaden, med den tidiga utbyggnaden av FTTH, skapar trovärdighet på den Nordamerikanska marknaden för våra innovativa duktlösningar.

 

Läs mer på företagets hemsida: hexatronic.com/us

 

 

 

edugrade

 

"Edugrade erbjuder utbildningar för alla kompetensområden inom fiberutbyggnad. Marknadens ökade krav på kvalitet och leveranssäkerhet driver behovet av utbildning och certifiering. Vi ser en ökad efterfrågan hos både stora och små aktörer att kompetenssäkra sina organisationer för att stärka konkurrensförmågan."

Erik de Pablos, VD, Edugrade

 

Med över 20 års erfarenhet av utbildning i Sverige och internationellt erbjuder Edugrade (tidigare under namnen IFTAC & ICT Education) kvalitetsutbildning inom fiberutbyggnad. I vårt kursutbud finns utbildningar för alla yrkesgrupper både hos beställare och utförare. Målet med våra utbildningar är att ge våra kunder kunskaper för en kostnadseffektiv och kvalitetssäkrad utbyggnad av fibernäten.

 

Läs mer på företagets webbsida: edugrade.se 

 

 

 

Index Companies Bdi

 

“Blue Diamond är en kundorienterad flexibel tillverkare av HDPE-rör som levererar till telekom-, el- och byggindustrin. Vi tillhandahåller en hög nivå av service till våra kunder och förser en växande industri med en högkvalitativ och konkurrenskraftig produkt.”
Sherri Simpson, VD och ekonomichef, Blue Diamond Industries

 

Blue Diamond Industries (BDI) är specialiserade inom tillverkning av högdensitetspolyetenrör (HDPE) för kommunikation, el, FTTH, ITS , CATV samt geotermiska och industriella tryckrörslösningar.

BDI, med huvudkontor i Lexington, Kentucky är flexibla och kundorienterade. Med sin förmåga att anpassa produkttyper och snabbt svara på olika behov kan BDI ge varje kund värdefull och pålitlig service.

 

Läs mer på företagets webbsida: www.bdiky.com

 

 

 

Opternus logo

  

Opternus är marknadsledare inom försäljning och service av fibersvetsar och mätutrustning på den snabbt växande tyska marknaden för fiberoptisk kommunikation. 

 

Läs mer på företagets webbsida: opternus.de

 

 

 

 pqms m fl

 

PQMS, Professional Quality Management Services Ltd, är ett utbildningsföretag med utbildningar inom telekom-, el/gas- och hälsa/säkerhet som har sin verksamhet i Storbritannien.

Smart Awards Limited är ett nationellt certifieringsföretag som utvecklar och certifierar utbildningsprogram för många branscher, och Gordon Franks Training Limited erbjuder lärlings- och specialutbildningar.

 

Läs mer på företagets webbsida: pqmstraining.co.uk

Läs mer på företagets webbsida: smartawards.co.uk

Läs mer på företagets webbsida: gordonfrankstraining.co.uk